Als je moest kiezen: je liefje of je huisdier?

Author picture Paulien

Een paar weken geleden deden we een onderzoek naar de Hollandse huisdierenvriend: hoe gaan wij als baasjes eigenlijk om met vakanties? Wat regelen we voor onze huisdieren en hoe doen we dat? Nemen we de dieren mee of laten we thuis? Wij hebben de Pawshake-community een vragenlijst voorgelegd en de resultaten zijn hoopgevend: jullie vinden het belangrijk dat niet alleen de baasjes, maar ook jullie huisdieren kunnen genieten van een fijne vakantie.

Stel je moet kiezen... breng je dan een mooie zomerdag door met je huisdier of met je partner? Ruim de helft, 55%, verkiest het huisdier boven zijn geliefde! Gelukkig hoeven de meeste mensen in het echte leven niet te kiezen, maar het is in elk geval duidelijk :-) Die grenzeloze liefde voor het dier zien we ook terug als jullie op vakantie gaan. Als het kan gaat het huisdier mee, maar vaak is het voor baas en dier beter als er goede opvang geregeld wordt. Driekwart van de huisdierbezitters zegt regelmatig moeite te hebben een goede opvang te vinden, dus er is kennelijk veel vraag naar een fijne en betrouwbare oppas, het liefst in de buurt. Dat is volkomen begrijpelijk, je laat je hond of kat het liefst in z'n eigen mandje achter bij een verantwoordelijke oppasser.Dat zijn ook gelijk de belangrijkste redenen voor jullie om een oppas te boeken via Pawshake: zodat  je huisdier in z'n eigen omgeving kan blijven én voor de persoonlijke aandacht. We hebben niet alleen de baasjes ondervraagd, maar ook de petsitters. We vroegen jullie waarom jullie graag willen oppassen. Het blijkt dat de meesten het vooral doen om anderen te helpen, én natuurlijk omdat ze zo van dieren houden. We zijn hartstikke blij met deze resultaten, want dat betekent dat vraag en aanbod zo perfect bij elkaar komen: de vraag om betrouwbare oppassers, en een aanbod van betrokken dierenvrienden.

Je familie opzadelen met fikkie?
Er komen steeds meer oppassers op Pawshake.nl. En dat is mooi, want we streven ernaar dat elk baasje in Nederland snel een goede oppas kan vinden in zijn of haar eigen buurt. Want uit het onderzoek blijkt dat ruim 60% van de huisdierbezitters liever niet een vriend of familielid opzadelt met de zorgen voor de hond of kat. Vaak hebben we de buurvrouw of onze tante al een paar keer gevraagd, en doen we dat liever niet nog eens, zeker niet bij een last-minute reisje. En mochten jullie geen oppas kunnen vinden, dan cancelt bijna 50% van de respondenten de vakantie. Maarja, dat hoeft dus gelukkig niet meer: een petsitter is in twee klikken gevonden.

Een website en een app: steeds een beetje beter
Jullie hebben ons ook hartstikke veel handige tips gegeven om de site en de dienstverlening te verbeteren. Daar zijn we heel blij mee: aan sommige verbeteringen werken we al, anderen zijn we dankzij jullie op het spoor gekomen. Mede dankzij de community wordt de site en de app steeds een beetje beter. Zo vinden er steeds meer ontmoetingen plaats tussen communityleden en hun huisdieren. Wie weet slaat de vonk zelfs een keer over tussen twee dierenvrienden? Dan kan die mooie zomerdag gewoon gevierd worden met het huisdier én het liefje...:-)

Geniet van je vakantie!!

Liefs,

Paulien v