7x hotels honden toegestaan in Amsterdam

Author picture Paulien

Een stedentrip is misschien niet het eerste waar je aan denkt om met je hond samen te doen. Maar als je je hond niet graag achterlaat, én je de juiste voorbereidingen treft, kan een weekendje Amsterdam ook met hond hartstikke leuk zijn. We hebben 7 hotels waar honden zijn toegestaan voor je op een rijtje gezet.

Hotels waar je hond mee mag in Amsterdam

Toeslag 17,50 per nacht
Deze Van der Valk is een mooie uitvalsbasis om Amsterdam maar ook de Zaanstreek te verkennen. Honden zijn er welkom met een toeslag van 17,50 per nacht. Leuk voor Amsterdam en de Zaanstreek
 
Middenin het centrum van Amsterdam, aan de Prinsengracht vind je dit statige en charmante hotel voor wie de full-Amsterdam experience wil. Je hond mag mee om te genieten van de stad, let op je betaalt wel 50 euro toeslag per nacht.
 
Dit hotel in het voormalige Volkskrant gebouw is lekker anders, en toegankelijk voor alle soorten mensen én dieren. Je hond mag er dus ook komen, gezellig! Dit hotel heeft allerlei verschillende kamers, voor elk wat wils. Je betaalt een bescheiden toeslag van 15 euro per hond per nacht.
 
Hond bij de gracht in Amsterdam
 
Geen hotel, wel een superschattige B&B. Je hebt je eigen huisje en net wat meer rust en ruimte voor je hond. Je bent met de pont en het OV wel snel in Amsterdam centrum maar ook als je wat meer van het groen rondom de Zaanstreek wil genieten is dit een fijne locatie.
 
Een hotel is gevestigd in een oude kauwgomballenfabriek. Klinkt gezellig toch? Net even buiten het centrum en toch centraal ligt dit hotel vlakbij metrostation Overamstel. Dit hotel wordt veel gebruikt voor zakelijke overnachtingen maar je kunt er ook gewoon lekker met je hondje terecht en Amsterdam verkennen. De toeslag per hond per nacht is 20 euro.
 
Middenin de stad en vlakbij Artis vind je dit sfeervolle hotel. Honden zijn hier welkom, je kunt er zelfs een kamer met hondenarrangement boeken. Het dichtstbijzijndste park waar je hond los mag lopen is het Oosterpark
 
H58 is een leuk en kleinschalig hotel in Bos & Lommer. Vanaf het hotel loop je zo naar het Westerpark waar je hond zich lekker kan uitleven.
 
 
Honden in park Amsterdam

Diervriendelijk overnachten met hond in Amsterdam

Maar... is dat nou wel leuk voor een hond, zo'n hotelovernachting?

Dat je hond welkom is in een hotel betekent nog niet dat alles mag en kan. Check dus goed de huisregels van te voren, bijvoorbeeld of je de hond mee kunt nemen naar de ontbijtzaal. Het is vooral belangrijk dat je je hond niet te lang alleen op de hotelkamer laat. Neem al zijn favoriete spulletjes mee, zoals speelgoed en z'n eigen dekentje of mand om hem een vertrouwd gevoel te geven. Vergeet niet om voldoende wandelingen en plaspauzes in te lassen, vermijd al te drukke plekken in de stad en als je plannen hebt waar je hond niet bij kan zijn, zoals een museumbezoek of diner, overweeg dan om een hondenoppas in te schakelen.

Vind een hondenoppas in Amsterdam