5 tips voor een succesvol petsitters profiel

Author picture Paulien  - bijgewerkt: 30/06/2021

Je hebt al een foto en wat informatie op je profiel gezet, maar dierenbezitters zijn (terecht) behoorlijk kritisch. Ze willen direct een goed beeld hebben van wie jij bent en wat je voor hun huisdier kunt betekenen. Neem daarom even de tijd om je profiel kritisch tegen het licht te houden. Met deze tips heb jij voor de decemberdrukte een tip top profiel. Dat wordt oppassen geblazen!

1) Foto's, foto's, foto's!
Foto's zijn het visitekaartje van je profiel, en is het eerste waar potentiële klanten naar kijken. Zorg daarom voor een duidelijke, vrolijke profielfoto. Geen korrelige selfies maar een representatieve foto. Je hoeft echt geen fotomodel te zijn en een fotograaf in de arm te nemen, maar een frisse, vrolijke blik van jou wekt vertrouwen en zorgt ervoor dat je bezoeker de moeite neemt je profiel verder te onderzoeken.Dierenvrienden zien natuurlijk graag foto's van snoezige, mooie, lieve en eigenwijze dieren. Je kunt tot 10 foto's op je profiel luploaden, dus zet er leuke foto's op van dieren én van jou met de dieren samen. Dat geeft namelijk een goede indruk van jouw interactie met huisdieren, precies datgene waar de bezoekers van jouw profiel een goed beeld van willen hebben. Laat zien dat je goed en verantwoordelijk met dieren om kunt gaan!

Als je aanbiedt om dieren te laten verblijven in jouw huis, laat dan ook foto's zien van het huis, eventueel de tuin en andere dieren. Zo krijgen bezoekers een idee van waar hun huisdier terecht zal komen.

2) Houd je beschikbaarheid bij
Je kunt op je kalender precies aangeven wanneer je wel en niet beschikbaar bent. Heb je vaste werkdagen, uitjes gepland of moet je voor andere dieren zorgen? Zorg dat je kalender up-to-date is zodat bezoekers weten wanneer ze je wel- en niet kunnen boeken. Bovendien geeft een geactualiseerde kalender aan dat je een actief profiel hebt. Maak er een gewoonte van om regelmatig in te loggen op Pawshake om berichten te beantwoorden, informatie aan te passen en je kalender bij te werken. Zo is je profiel altijd actueel en in beweging.

3) Geef duidelijk aan wat je te bieden hebt
Schrijf uitgebreid de diensten die je aanbiedt. Wat kunnen baasjes verwachten als jij langskomt om op te passen, of als ze hun dier bij jou achterlaten? Je kunt denken aan de volgende zaken:

- Of je een auto hebt of niet;
- Of je ervaring hebt met speciale verzorging zoals medicatie toedienen of vachtverzorging;
- Of je ervaring hebt met speciale diersoorten zoals reptielen;
- Wat jouw visie op trainings- en opvoedmethoden is;
-  Wat je onder een huisbezoek verstaat: voeren, spelen, verschonen, of nog andere zaken? Misschien bied je wel aanvullende diensten aan zoals post verzamelen of planten water geven.

3) Vraag om een beoordeling
Een goede review is de allerbeste manier om vertrouwen te geven. Vraag na een geslaagde reservatie altijd of het baasje voor jou een beoordeling wil achterlaten. Profielen met een beoordeling verschijnen bovenaan in de zoekresultaten en zien er dus niet alleen beter uit maar zijn ook beter vindbaar. Scoor dus gauw een vijf sterren beoordeling en laat zien dat jij een geweldige petsitter bent!4) Je bent een dienstverlener...
Dat betekent dat daar redelijke prijzen bij horen, ook al doe je het uit liefde voor dieren. Bedenk goed hoeveel tijd en energie je in de verschillende diensten die je aanbiedt steekt. Geef daar een passende prijs bij, zodat baasjes weten dat jij een toegewijde en serieuze petsitter bent. Zo willen zij wel hun snoezige vriendje bij jou achterlaten!

5) Spread the word!
Nu je een superchic profiel hebt, is het natuurlijk tijd dat iedereen er vanaf weet! Dus vertel je vrienden en familie erover, deel je profiel op Facebook en Twitter of andere sociale media. Je kunt zelfs flyers of kaartjes uitdelen in hondenparkjes, briefjes met de link naar je profiel ophangen in de supermarkt, wat je maar wilt! De mogelijkheden zijn eindeloos, gebruik vooral je eigen creativiteit. Dus gebruik een druilerige herfstmiddag om even een half uurtje jouw profiel op te pimpen, en het petsitten kan beginnen.

Laat die reserveringsverzoeken maar binnenstromen... Veel plezier!