5 stranden waar je hond het hele jaar los mag

5 stranden waar je hond het hele jaar los mag

18/08/2019

Het is heerlijk om met je hond naar het strand te gaan, maar in de zomer zijn veel van onze mooie Nederlandse stranden zeer beperkt toegankelijk voor honden. Op deze 5 hondenstranden mag je hond heel het jaar loslopen, ook in de zomer!

Heb je een eigen hond of zoek je een leuk losloopgebied om met je Pawshake oppashonden naar het strand te gaan? Deze hondenstranden zijn ideaal voor een zomerste wandeling.

1. Kijkduin, Den Haag, Zuid-Holland

Ten noorden van het strand bij Kijkduin kan je hond het hele jaar loslopen. Het is een breed strand waarbij je heerlijk kan wandelen op en rond de zandmotor. Het hondenstrand loopt vanaf de opgang aan het eind van de Machiel Vrijenhoeklaan tot aan Monster.

Op het strand zijn diverse strandtenten waar je hond (soms aangelijnd) welkom is. Parkeren kan gratis aan het eind van de Machiel Vrijenhoeklaan.

2. Noordwijk, Zuid-Holland

Noordwijk is een heel hondvriendelijke badplaats, met restaurants waar honden welkom zijn, het heerlijke strand waar de hond los mag en zelfs het duingebied waar je met de hond kunt wandelen. 

Vanaf afrit 1 in zuidelijke richting tot en met de grens van de gemeente Katwijk is een speciaal hondenstrand. Hier zijn honden het hele jaar welkom en mogen er loslopen. Hier geldt wel een opruimplicht, dus neem de zakjes mee :-)

Eten en drinken kan bij Bubbels Beach, hier kun je ook (betaald) parkeren.

Voor meer hondvriendelijke plekken in Noordwijk en een leuke wandelroute, check de site. 

3. Strand Westerschouwen, Burgh-Haamstede, Zeeland

In Zeeland zijn bijna alle stranden in de zomer niet of beperkt toegankelijk voor honden. In Burgh-Haamstede mogen onder voorwaarden gelukkig wel honden komen. En het is ook nog eens een prachtige plek!

Op dit prachtige, brede en rustige strand mogen honden heel het jaar los, maar in de zomermaanden moeten ze tussen 10.00 en 19.00 wel worden aangelijnd. Ga er dus vroeg op uit of maak een mooie avondwandeling.

Rond het strand zijn ongeveer 20 strandopgangen. Parkeren kan bijvoorbeeld aan de Kampweg vlakbij beachclub Sand & Pepper.

4. Schiermonnikoog, Friesland

Op de waddeneilanden zijn de stranden over het algemeen wat hondvriendelijker dan in Zeeland. Met name op Schiermonnikoog zijn honden op de meeste plekken heel het jaar welkom. Let er wel op dat je de regels volgt, dat je geen overlast bezorgt en je hond wilde dieren met rust laat, zodat dit eiland gastvrij voor honden blijft!

Schiermonnikoog is autovrij, dus houd daar rekening mee met het pakken van de spullen voor jezelf en voor je hond. Op Schiermonnikoog kun je makkelijk fietsen huren of natuurlijk lekker veel wandelen!

5. Kennemerstrand / IJmuiderslag, Noord-Holland

Het Kennemerstrand is een hondvriendelijk en rustig strand tussen IJmuiden en Bloemendaal Je hond mag het hele jaar los op het hondenstrand ten zuiden van strandpaal 57.5 (voorbij de strandhuisjes), in de duinen achter het strand en rond het Kennemermeer.

Parkeren kan bijvoorbeeld bij (hondvriendelijke) beachclub Beach Inn, IJmuiderslag, 1974 VV IJmuiden of bij strandtent Parnassia aan Zee in Overveen.

Ga jij zelf lekker naar het strand met de hond? Of ga je zelf op vakantie en zoek je nog een hondenoppas? Bij Pawshake vind je snel een fijn oppasadres in de buurt voor je hond.