5 Redenen Waarom Jij Petsitter Wilt Worden

5 Redenen Waarom Jij Petsitter Wilt Worden

27/07/2015

Veel mensen zijn nu op vakantie of zijn dat binnenkort van plan. En steeds meer baasjes zien het voordeel van een persoonlijke huisdierenoppas in de buurt. Pawshake zoekt  daarom échte dierenvrienden die willen oppassen op de lieve dieren in hun woonplaats. Maar waarom zou je dat eigenlijk doen, petsitten? 5 Redenen waarom jij deze zomer aan de slag wil als petsitter. Welke reden past het best bij jou?

1) Omdat je nóóit te veel dieren om je heen kunt hebben
Bij jouw vrienden sta je bekend als de eeuwige dierenvriend die bij elk weiland met paarden en elke langslopende hond 'ahhhh kijk wat lieieeefff!' roept. Jij weet als geen ander dat slechts één kat houden onmogelijk is, dat een konijntje vraagt om nóg een konijntje en het liefst voeg je ook nog heel nest puppy's aan je huidige dierentuin toe. Om te voldoen aan jouw knuffel- speel- en uitlaatbehoefte is petsitten de perfecte hobby. Je kunt nu heerlijk zorgen voor alle dieren in jouw wijk en leert zo veel nieuwe (dieren)vriendjes kennen. Ook leuk voor je eigen huisdieren: die krijgen er ook een hoop leuke buurmeisjes- en jongetjes bij.

2) Omdat je zelf geen dieren kunt houden, maar dat soms wel wil
Vanwege allergie, werktijden of andere redenen heb je zelf geen huisdier, maar zou je dat best willen. Door te petsitten word je eigenlijk part-time huisdierbezitter. Je kunt bij andere mensen op bezoek gaan om op hun kat te passen of de hond uit te laten, maar je kunt natuurlijk ook gastgezin worden. Dan kun je een dier bij je thuis laten logeren in de periodes dat het je wel uitkomt.

3) Speciaal voor de kids...
Ze zeuren misschien aan je hoofd: 'Wij willen ook een konijntje!', of misschien willen ze dolgraag een kitten of een pup? Maar jij ziet dat als ouder niet zo zitten, en kan nu al voorzien dat alle zorgen bij jou terecht zullen komen... Om toch je gezin af en toe het plezier van een huisdier te gunnen kun je daarom gastgezin worden door je aan te melden als petsitter. Iemand 'leent' dan zijn hond of een ander dier tijdens bijvoorbeeld vakantie aan jullie uit. De hond heeft bij jullie een fijne plek en krijgt veel aandacht, en jullie kunnen tijdelijk genieten van een dier in huis. Bovendien is dit een goede manier om je kinderen te laten wennen aan huisdieren, ze te leren met dieren om te gaan of je misschien voor te bereiden op de komst van een eigen hond of kat in jullie gezin. Maar let wel: huisdieren zijn géén oefenmateriaal, gun het gastdier dus z'n rust en zorg dat je kinderen er kalm en voorzichtig mee omgaan. Gastgezin voor een lief huisdier: wel de lusten, maar toch wat minder lasten.

4) Omdat het 't leukste bijbaantje OOIT is!
Misschien word je er niet rijk mee, maar met petsitting kun je wel een leuk zakcentje verdienen. Omdat je je eigen prijzen per dienst bepaalt, je een sprankelend profiel kunt maken en je helemaal zelf bepaalt op welke dieren je past, maak je zo helemaal je eigen 'oppaswinkeltje'. Welke dierenliefhebber droomde er als kind niet van om "later iets met dieren" te doen? Met Pawshake kan dat nu heel makkelijk. Wij van Pawshake zorgen voor een handige site, een fijne app, een hele schare baasjes en een online boekings- en betalingsysteem. Jij hoeft alleen nog maar jezelf in het zonnetje te zetten, te wachten totdat de baasjes jou benaderen en dan.... petsitten maar!

5) Omdat je er anderen mee helpt
Dit is voor veel van de Pawshake-oppassers de belangrijkste reden om te gaan petsitten: je helpt baasjes er echt enorm mee. Uit ons vakantieonderzoek blijkt ook dat de meeste huisdierbezitters het steeds terugkerende probleem wel herkennen: wat doen we met ons huisdier als we op vakantie gaan? Hoe zorgen we ervoor dat ons huisdier een fijne tijd heeft, zich thuisvoelt en geen aandacht tekort komt? Je doet mens en dier een groot plezier door hierbij te helpen. Het huisdier kan in z'n vertrouwde omgeving blijven en wordt liefdevol door jou opgevangen, het baasje kan met een gerust hart op vakantie. En wie weet ontmoet je niet alleen lieve dieren maar leer je ook leuke nieuwe mensen kennen. De Pawshake-community is echt een leuke en gezellige groep mensen met één belangrijke gemeenschappelijke passie: de liefde voor dieren.

Enthousiast geworden? Meld je aan als oppasser!