Het eerste bezoek aan de dierenarts

Author picture Pawshake

Herinner je nog het eerste bezoek aan de dierenarts met je kitten of pup? Vreemde geurtjes, jankende honden, loerende katten, ... Niet bepaald een leuk uitstapje voor de meeste huisdieren. Dus hoe kan je je het beste voorbereiden op een eerste bezoekje aan de dierenarts?

Een dierenarts kiezen

Denk goed na over welke dierenarts je kiest voor je nieuwe huisdier. Wil je graag een grote dierenkliniek of liever een kleinschalige kliniek met steeds dezelfde dierenarts? Je moet je vooral op je gemak voelen bij jouw dierenarts. Zorg er wel voor dat het niet te ver van huis is, de arts moet snel bereikbaar zijn mocht je puppy of kitten onverwacht ziek worden.

Het kennismakingsbezoekje

De eerste maanden is een huisdier in de socialisatiefase en is het belangrijk om hem van alles te leren. Ook daan het tripje naar de dierenarts moet hij leren wennen. Ga dus zo snel mogelijk naar de dierenarts met je pup of kitten en zorg ervoor dat hij een positieve eerst ervaring opdoet, het liefst met koekjes en véél aandacht. 

De - aww - prikjes

Als het goed is heeft je pup of kitten zijn eerste inentingen al gehad en is hij al ontwormd vóórdat je deze in huis hebt genomen. Rond een leeftijd van 9 à 12 weken moeten ze nogmaals gevaccineerd worden. Je kunt je puppy al laten wennen aan het staan op een tafel, want zo'n behandeltafel kan toch een beetje eng voor zo'n klein hondje zijn. Beloon hem met veel snoepjes, maar richt zeker niet té veel aandacht aan het prikje zelf.

Een verzekering, alsjeblieft

Wist je dat je een verzekering kan afsluiten voor je huisdier? Deze zijn een groot succes bij dierenliefhebbers! De meeste verzekeringen kosten tussen de € 14 en € 48 per maand. 

De puppy party

Sommige praktijken organiseren "puppy party's". Dit zijn infoavonden over het gedrag en gezondheid van pups. Je kunt daar ook vragen stellen en vaak geven ze puppypakketten weg met proefzakjes voeding voor je puppy. Vraag ernaar bij je dierenarts!

Belangrijk

Wanneer je op reis gaat, en je hond of kat bij een dierenoppas van Pawshake of bij familie of vrienden is, zorg er dan voor dat je het paspoort meegeeft aan de oppas en alle contactgegevens van je eigen dierenarts achterlaat bij de hondenoppas of kattenoppas. Zijn er dringende zaken, dan ken de oppas gewoon je dierenarts opbellen. Simpel!

Veel succes op jullie eerste bezoekje!
Pawshake

Beelden via pinterest.com