Van waar de naam Pawshake?

Van waar de naam Pawshake?

Het Pawshake Moment

Met de "Pawshake" bedoelen we dat unieke moment waarop zowel mensen als dieren elkaar voor het eerst ontmoeten bij een reservatie:

  • de inwonende hond die snuffelend en kwispelstaartend de gasthond verwelkomt
  • de kat die ietwat wantrouwig de petsitter begroet (of er van wegloopt)
  • de baasjes en de gastfamilie die kennismaken en enthousiast vertellen over hun huisdieren

Betrouwbare Baasjes én Gastgezinnen

Wie een hond heeft weet het: er is geen makkelijker manier om met andere mensen aan de praat te raken dan door te wandelen met de hond. Vaak stel je vast dat er een goede klik is met de andere baasjes.

Met de Pawshake website willen we die ervaring online nabootsen. Bij het bezoeken van profielen van petsitters en gastgezinnen kunnen baasjes zelf beoordelen of er een klik zal zijn vooraleer ze contact nemen.

We raden aan te kijken naar:

  • De foto's: is de omgeving van het gastgezin geschikt voor de noden van je hond? Zijn er foto's waarop de petsitter te zien is met huisdieren?
  • De beschrijving: werd er tijd gestopt in een goede beschrijving? Wat zijn de drijfveren van gastgezin en petsitter om actief te zijn op Pawshake? 
  • De specifieke vaardigheden: elk huisdier is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Heeft je kat insulinespuitjes nodig? Heeft je hond verlatingsangst? Heeft je huisdier een verleden in een asiel? Via de speciale vaardigheden kan je nalezen of iemand geschikt is om met je huisdier om te gaan.
  • De verificatie: iedereen met een profiel krijgt de mogelijkheid om zich automatisch te verifiëren (bv e-mail verificatie). Die verificatie staat op het publieke profiel. 
  • De reviews: na elke boeking kan een gast een review achterlaten. Zo kan je zelf nalezen welke ervaring andere baasjes hadden. Bij slechte reviews kan Pawshake beslissen om de profielen te verwijderen.

Op basis van die informatie kan je alvast de meest betrouwbare dierenoppas in je buurt vinden.

Van Handshake tot Pawshake

Onderstaande twee foto's zeggen wellicht meer dan duizend woorden:

Benieuwd naar andere mensen die enthousiast zijn over het Pawshake concept? Ontmoet hen op onze Facebook pagina