Ons verhaal

Ons verhaal

De achtergrond

De wereld van mede-oprichter Dries Coucke werd in 2009 grondig door elkaar geschud toen zijn vader Luc Coucke (+2012) op zestigjarige leeftijd de diagnose longkanker kreeg. Tijdens de vele chemosessies probeerden zijn twee broers en hijzelf hun ouders bij te staan waar mogelijk. Voor één praktisch probleem vonden ze echter geen oplossing: Ibeau, de zwarte labrador. Dries kon die niet opvangen omdat het niet klikte met zijn eigen dwergteckel Brownie. Ook zijn beide broers konden niet voor Ibeau zorgen omdat pasgeboren baby’s daar al voor voldoende afleiding zorgden.

Lancering van het idee in 2010

Hij wist dat er andere dierenvrienden moesten zijn die graag tijdelijk voor Ibeau konden zorgen, de moeilijkheid was alleen om die te vinden. Het idee voor Pawshake was geboren. Dries lanceerde het idee voor Pawshake in 2010 via een post op de Facebook pagina van zijn andere huisdierensite: Pets.be. Dat is een overkoepelende dierenasiel website die hij sinds de oprichting in 2002 uitbouwde tot de grootste community van dierenvrienden in België. Hieronder de originele post op Facebook. Toen al werd massaal positief gereageerd op het initiatief:

Oprichters met een passie

Dries Coucke (links) & Tanguy Peers (rechts)

Het idee bleef spelen en kwam in een stroomversnelling toen Tanguy Peers en Dries Coucke het concept bespraken op een terras in de zomer van 2013. Tanguy en Dries leerden elkaar kennen als collega’s bij eBay in 2003. Beiden zijn ervaren internet ondernemers met een passie voor technologie die mensen - en in dit geval ook dieren - helpt en dichter bij elkaar brengt.

De derde oprichter: de community

Samen hebben beide oprichters een kwarteeuw ervaring met het bouwen van online communities en platformen. Ze zijn ontzettend vereerd dat ze die kennis nu kunnen inzetten voor het welzijn van huisdieren en hun baasjes. Beide oprichters benadrukken het belang van de derde oprichter: de Pawshake community. Zonder de constante steun, inzet en feedback van petsitters en baasjes zou Pawshake onmogelijk succesvol geworden zijn. Tanguy en Dries nodigen iedereen van harte uit om ook via Facebook deel uit te maken van de Pawshake community.