Wat vertel je over jezelf als huisdierenoppas?

Wat vertel je over jezelf als huisdierenoppas?

11/10/2018

Het visitekaartje van jouw diensten als huisdierenoppas is je profiel. Je hebt mooie foto's geüpload, een pakkende naam verzonnen, je diensten en prijzen bepaald. Maar dan: je profieltekst. Wat schrijf je precies over jezelf op? Waar moet je beginnen en hoe zorg je ervoor dat baasjes jou graag willen leren kennen?

Je profieltekst bevat belangrijke informatie voor baasjes over wie jij bent, wat je kunt en wat je precies te bieden hebt. Vergeet niet dat de baasjes die een huisdierenoppas zoeken jou nog helemaal niet kennen. Ze checken het profiel van een nog onbekende, alles is dus nieuw! Stel jezelf dus voor zoals je dat in het echte leven ook zou doen. 

Persoonlijke introductie

Natuurlijk hoef je niet al je privégegevens direct in je profiel te zetten. Maar vergeet niet dat Pawshake draait om vertrouwen. Stel jezelf dus even voor en vertel de basics: wie je bent, wat je zoal doet, met wie je samenwoont etcetera.  Een korte persoonlijke omschrijving geeft een leuke eerste indruk en zorgt ervoor dat baasjes nieuwsgierig worden naar jou.

Je motivatie

Baasjes willen graag weten wat jou drijft. Waarom heb je besloten om huisdierenoppas te worden? Misschien omdat je extra huisdieren om je heen wil hebben? Vind je het leuk om je buren te helpen, heb je extra tijd en wil je die nuttig besteden? Of zoek je een speelmaatje voor je eigen huisdier? Natuurlijk kan het ook zijn dat je graag een extra zakcentje wil verdienen, maar baasjes willen wel weten waarom jij er dan voor hebt gekozen om dierenoppas te worden. Natuurlijk ben je gek op dieren, maar waar komt jouw dierenliefde precies vandaan? Vertel jouw eigen verhaal en onderscheid jezelf van anderen.

Kennis en ervaring

Leg zo precies mogelijk uit welke ervaring je hebt met het verzorgen van dieren. Heb je zelf huisdieren (gehad)? Welke ervaring heb je met oppassen op dieren? Misschien heb je wel specifieke kennis opgedaan over bijvoorbeeld gedragsproblemen bij honden of katten, EHBO, vachtverzorging, gezondheid. Of misschien heb je cursussen gedaan of boeken gelezen? Vertel heel concreet welke kennis je hebt en wat je kunt als het gaat om dierenverzorging.

Welke oppasdiensten

Bovenaan je profiel staan je diensten en prijzen vermeld. Maar baasjes willen graag weten hoe jij deze diensten precies invult. Denk bijvoorbeeld aan de volgende zaken:

  • Huisbezoek: wat ga je precies doen bij zo'n huisbezoek en hoe lang duurt het? Geef je eten, verschoon je ook hokken/kattenbakken? Wat bied je nog meer? Lees meer over dierenoppas aan huis.
  • Hondenuitlaatservice: Kom je de hond ophalen en brengen? Waar ga je wandelen? Mag de hond los? Heb je een auto?
  • Dagopvang: Hoe zit een dag bij jullie thuis eruit? Wat ga je doen met de dieren, zijn er nog meer dieren thuis?
  • Gastgezin: Welke regels gelden er bij jullie thuis? Waar slaapt de hond? Wat moeten baasjes voor spullen meegeven?
  • Overnachting: Je verblijft in het huis van het baasje. Hoe ga je om met veiligheid en vertrouwen? Verzorg je alleen het huisdier of doe je ook kleine klusjes in huis?

Geef baasjes dus vast een levendige indruk van wat ze van je kunnen verwachten. Op die manier wordt de stap veel kleiner om jou een contactverzoek te sturen of misschien zelfs direct te boeken. 

Als het is gelukt om een mooie profieltekst te maken, voeg dan een paar mooie foto's toe aan je galerij. Zorg dat de foto's aansluiten bij jouw profieltekst. Vertel je bijvoorbeeld over je uitgebreide ervaring met konijnen, kies dan ook mooie foto's die laten zien dat jij leuk met konijnen om kunt gaan. En een kattengek heeft natuurlijk foto's met katten, een ervaren hondenuitlater kiest foto's met honden op een leuke uitlaatplek in de buurt etc etc.

-> Pas mijn profiel aan

-> Zoek een dierenoppas