Opvangadres voor je hond met Kerstmis: zo vind je de beste oplossing

Opvangadres voor je hond met Kerstmis: zo vind je de beste oplossing

24/11/2019

Met kerst en oud & nieuw zitten veel dierenpensions vol. Toch willen veel mensen een goed opvangadres voor hun huisdier. Als je een goed oppasadres zoekt voor je hond is het belangrijk te bepalen wat het beste bij jouw dier past - zodat jij en je dier stressvrij en vrolijk de feestdagen doorkomen. 7 tips voor het vinden van een geweldig logeeradres voor je hond:

1. Een kennel of een persoonlijke dierenoppas?

Voor sommige honden kan een kennel of professioneel hondenpension een goede oplossing zijn. Kennels moeten aan dierenwelzijnseisen eisen voldoen en de eigenaar moet gediplomeerd zijn. Voor honden die graag met andere honden spelen kan een kennel een prima oplossing zijn. Let er wel op dat je vooraf mag kijken waar je hond zal verblijven. Een goed pension zorgt ervoor dat de hond een rustig plekje krijgt in een huiselijke sfeer en dat de hond meerdere malen buiten kan rennen en spelen. Let ook op de prijs: kost een pension minder dan 20 euro dan kun je verwachten dat er niet veel tijd aan je hond wordt besteed. Goedkoop is vaak duurkoop dus kies een pension waar kwaliteit en aandacht hoog in het vaandel staan.

Voor sommige honden kan een pension best stressvol zijn, zeker als het pension gebruikmaakt van kennels waar je hond een groot deel van de dag alleen doorbrengt. Door de aanwezigheid van (veel) andere honden kan je hond bovendien stress, ongemak en angst ervaren. Voor die honden is het fijner om een persoonlijke hondenoppas in te schakelen die bij jou thuis komt oppassen of waar de hond in huiselijke kring kan logeren - net als bij familie.

2. Thuisblijven of uit logeren?

Is je dier erg gehecht aan z'n eigen omgeving dan kun je een huisoppas inschakelen. De oppas verblijft tijdens je vakantie dan bij jou thuis. Je hond kan lekker in z'n eigen huisje blijven en wandelen in z'n favoriete park. De oppas verzorgt niet alleen je huisdier maar houdt ook je huis bewoond tijdens jouw afwezigheid - wel zo veilig! Ook kunnen de plantjes water krijgen en/of de post verzameld. Het huis blijft zo een beetje op orde terwijl je weg bent

Natuurlijk kun je ook een logeeradres voor je hond vinden. Je hond overnacht dan bij de dierenoppas thuis. Een oppas van Pawshake werkt eigenlijk eigenlijk als een logeerpartij bij een familielid: gewoon lekker in huiselijke kring verblijven bij een lieve oppas in de buurt. 

3. Alleen of met meerdere honden?

Is jouw hond niet zo dol op andere honden? Honden die angstig zijn of gewoon niet zo graag met andere honden overweg kunnen, logeren het beste bij een oppas waar geen andere honden zijn. Kies daarvoor de filter 'oppas heeft geen honden' en vraag of de oppas slechts 1 hond per keer opvangt.

Misschien vindt jouw hond het juist wel leuk om een speelkameraadje te hebben? Er zijn oppassers die zelf ook een hond hebben. Als dat klikt met jouw hond is dat natuurlijk extra leuk. Ook vangen sommige oppassers een paar honden tegelijkertijd op. Een gezellige beestenboel. Zorg wel altijd voor een uitgebreide kennismaking vooraf, zodat je zeker weet dat de honden goed met elkaar overweg kunnen, dat er voldoende ruimte is en dat elke hond genoeg aandacht en rust krijgt.

4. Rustige oppas of gezellig gezin?

Logeeradressen zijn er in alle soorten en maten: éénpersoonshuishoudens waar het lekker rustig is, of jonge gezinnen waar het gezellig druk is. Bedenk goed of jouw huisdier met kinderen overweg kan of wil, en kies het oppasadres waar jij en je hond zich het meest op het gemak voelen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en ontvang meer huisdierentips in je inbox

5. Vuurwerkvrije locatie voor je hond

Is je hond bang voor vuurwerk? Dan kun je zoeken naar een opvangadres in een vuurwerkvrije omgeving. In de stad is het over het algemeen veel vuurwerk afgestoken, in het buitengebied is het vaak rustiger. Wel zo fijn voor angstige honden: ook hen gun je een fijne en rustige oud & nieuw. Vraag in je vrijblijvende contact of de oppas in een vuurwerkluwe omgeving woont.

6. Kennismakingsgesprek met de oppas

Of je nu voor een persoonlijke dierenoppas gaat of voor een professioneel pension, kom altijd van te voren een keertje kijken. Bij Pawshake kun je gratis en zonder verplichtingen een kennismakingsgesprek hebben met de oppas. Kom een keertje langs met je hond bij de oppas thuis en bekijk het huis, stel vragen en kijk of je hond op z'n gemak is bij de oppas. Lees meer over een kennismakingsgesprek bij Pawshake

7. Boek op tijd een oppasadres voor kerst

Met de feestdagen zijn veel oppassers vaak druk bezet, dus wacht niet tot het laatste moment met het zoeken naar een oppas. En heb je een beschikbare oppas gevonden? Blijf kritisch en reserveer pas definitief als je echt een goede klik voelt en je hond ook blij is met de oppas. Het is belangrijk dat het oppasadres helemaal bij de behoeften en het karakter van jouw huisdier past zodat jij een lekker relaxte kerst kunt hebben zonder zorgen om je hond.

Vind een oppasadres voor kerst en oud & nieuw bij Pawshake