Veelgestelde Vragen door Gastgezinnen en Petsitters

Veelgestelde Vragen door Gastgezinnen en Petsitters

Dit is een FAQ voor petsitters en gastgezinnen.

Hoeveel kost Pawshake voor petsitters?

Je diensten aanbieden is volledig gratis. Je betaalt enkel een bijdrage van19% op het totaalbedrag van de boeking. Pawshake verdient dus enkel iets als jij dat ook doet.

Ik pas graag op huisdieren. Moet ik me officieel registreren als zelfstandifge in hoofd- of bijberoep?

Pawshake Inc is een officiële onderneming die de Pawshake websites beheert. Als platform brengen wij baasjes en petsitters met elkaar in contact. Pawshakers zijn échte dierenvrienden die je helpen bij de tijdelijke opvang van je huisdier. Zo bieden we een oplossing voor het - vaak inefficiënte - zoeken naar vrienden en familie die vrijwillig op je huisdier passen.

Omdat we houden van ondernemerschap moedigen we iedereen aan om zelf te ondernemen. We hopen dat veel mensen via Pawshake van hun hobby een (bij)beroep kunnen maken. Afhankelijk van je situatie (student, gepensioneerd, professioneel...) zijn de eventuele fiscale implicaties van je activiteiten als petsitter verschillend. Worden de activiteiten substantieel, dan bekijk je het best of je niet beter een BTW nummer kan aanvragen om verder te professionaliseren. In dat geval kan je ook je onkosten (GSM, vervoer, verzekeringen...) fiscaal inbrengen. Ben je particulier en is petsitting vooral een hobby die ook wat zakgeld opbrengt, dan is de stap naar een BTW nummer wellicht niet nodig. De inkomsten kunnen dan op je belastingbrief opgegeven worden als resultaat uit overige werkzaamheden. Bij dit laatste moet je wel opletten: als dit bedrag substantieel is en gebaseerd op een frequente activiteiten, dan kan je aanzien worden als zelfstandige.

Pawshake kan geen fiscaal advies geven, dus even langslopen bij een expert ter zake is de boodschap.

De belastingdienst.nl heeft interessante info voor internetondernemers hier

Ik heb geen PayPal account, wat nu?

Een PayPal account is volledig gratis en je hebt geen credit card nodig. Je kan er hier eentje aanmaken: https://www.paypal.nl

Mag ik geld rechtstreeks van de baasjes aannemen?

Nee. Een profiel op Pawshake is volledig gratis. Om Pawshake verder uit te bouwen en het salaris van het Pawshake team te betalen, vragen we een bijdrage van 19% op elke reservatie. 

Accepteer geen cash en vraag baasjes altijd om via Pawshake te reserveren en te betalen. Zo word je niet teleurgesteld door nonchalante annulaties, respecteer je de community, ben je zeker van je geld, kan je foto updates delen via de gratis app en genieten van een beoordeling achteraf. 

Wanneer word ik betaald?

Pawshake stort het geld binnen zeven werkdagen na het einde van de reservatie.

Hoe werkt betaling op Pawshake precies? Alle details.

Betalingen op Pawshake zijn volledig geautomatiseerd zodat zowel jij als de baasjes zich niet moeten bezighouden met het financiële aspect.

  • Als baasjes je een verzoek tot reservatie zenden, dan geven ze Pawshake de toestemming om het benodigde bedrag van hun credit card (of andere betaalmethode) te gebruiken.
  • Deze authorisatie wordt een definitieve betaling zodra je als oppas het verzoek tot reservatie accepteert.
  • Op dat moment staat het geld op de rekening van Pawshake. We houden het geld bij tot na afloop van de reservatieperiode.
  • Als je het verzoek tot reservatie weigert, dan wordt de authorisatie ongedaan gemaakt en kan Pawshake niet meer aan het geld van de baasjes.
  • Na afloop van de reservatie storten we het geld voor de oppas door (na afhouding van de Pawshake bijdrage van 19%). Zorg er voor dat je je betaalgegevens ingevuld heb in je profiel.
  • De status van een reservatie en betalingen kan je altijd terugvinden in je Pawshake account.

Geen zorgen: we hebben alles heel makkelijk gemaakt en het klinkt moeilijker dan het is.

Wat moet ik doen bij noodgevallen?

Bel in eerste instantie het baasje en leg uit wat er gebeurd is. Als die niet bereikbaar is, raadpleeg onze Gids bij Noodgevallen. Die beschrijft wat je kan doen, wie je moet bellen en waar je een dierenarts kan vinden. Aarzel niet om Pawshake te contacteren.

Kan ik zelf beslissen welke honden ik accepteer?

Natuurlijk! Het staat je volledig vrij te bepalen voor welke honden of andere huisdieren je wil zorgen. In de kalender kan je bovendien dagen blokkeren dat je niet beschikbaar bent.

Wat zijn foto updates?

Als je zelf een huisdier hebt, dan weet je dat je het niet graag achterlaat. Daarom moedigen we alle petsitters en gastgezinnen aan om regelmatig foto’s te delen via Pawshake. Ook smsjes zijn heel populair. Zo kunnen de baasjes met een gerust geweten genieten van hun vakantie.

Hoe annuleer of wijzig ik een reservatie?

Annuleringen door een petsitter of gastfamilie is zeer vervelend voor de baasjes. Bij een platform als Pawshake draait alles rond vertrouwen,daarom zullen onbetrouwbare petsitters definitief verwijderd worden van de site.

Als je als petsitter écht je verplichtingen niet kan nakomen, dan moet je dit minstens zeven dagen van te voren doen. Bij elke annulering zal Pawshake het account van de betrokken petsitter bekijken en deze indien nodig tijdelijk of definitief schorsen.

Op die manier wil Pawshake een betrouwbare community opbouwen waar baasjes, dieren en petsitters zich goed bij voelen.

Meer informatie over annuleringen kan je vinden in de algemene voorwaarden.

Hoe annuleer ik mijn petsitter account?

Dat kan door Pawshake te contacteren. Als je tijdelijk geen opvang wil of kan bieden, dan bieden we ook minder drastische oplossingen.

Kan ik ook andere diensten voor huisdieren aanbieden?

Pawshake biedt nu al de mogelijkheid om aanvullende diensten te promoten. In de nabije toekomst zullen die diensten ook online kunnen geboekt worden.

Ik ben enthousiast. Hoe kan ik nog meer petsitten?

Na goedkeuring van je profiel kan je officieel van start als Pawshake petsitter. Meer reservaties bereik je door een betere zichtbaarheid op de website. Om dat te bereiken zorg je voor een boeiende profielpagina, uitgebreide verificatie voor meer vertrouwen, tevreden reviews omwille van je goede diensten en promotie van je profiel op sociale netwerksites.

Ik vind Pawshake leuk, maar kan zelf geen dieren thuis opvangen als gastgezin. Wat nu?

Geen probleem: je kan via Pawshake aanbieden om bij mensen thuis langs te gaan als petsitter om voor hun dieren te zorgen. Op je Pawshake profiel zal dan alleen deze optie te zien zijn.

Om het overzichtelijk te houden hebben we de petsitter diensten gestandaardiseerd in (voorlopig) drie mogelijkheden: één huisbezoek per dag, twee huisbezoeken per dag of in het huis van de eigenaars overnachten.

Ik wil dieren opvangen als gastgezin, maar wil geen huisbezoeken doen. Wat nu?

Geen probleem: als je de optie huisbezoeken niet aanklikt in je profiel, dan wordt die optie niet getoond. Op die manier weten baasjes dat ze bij jou terecht kunnen met hun dieren, maar dat ze je niet kunnen boeken om bij hen thuis te komen.

Ik ben geregistreerd als petsitter of gastgezin, maar mijn profiel is niet te vinden in de zoekresultaten?

Na je registratie duurt het gemiddeld 30 minuten voor je profiel verschijnt in de zoekresultaten. In die tijd kan je wel al je eigen profiel bekijken via de knop "Bekijk mijn Profiel" die je linksboven ziet in je eigen account.

Biedt Pawshake een verzekering aan?

Ja, bij Pawshake is zowel het gastdier als de oppasser verzekerd. Omdat jouw gemoedsrust onbetaalbaar is en omdat we het waarderen dat je lid bent van onze community bieden we je de Pawshake Verzekering gratis aan. Voor meer informatie ga naar https://www.pawshake.nl/insurance

 

Wat als mijn gast de reservering annuleert?

Als je je als oppasser aanmeldt kun je zelf je annuleringsbeleid bepalen: flexibel of standard. Dat betekent dat als de gast de reservering annuleert je het boekingsbedrag gedeeltelijk, niet of geheel terugkrijgt, afhankelijk van je annuleringsbeleid.

Wanneer betaalt de gast voor mijn diensten?

Op het moment dat je gast een reserveringsverzoek indient, vult hij de betalingsgegevens in. Op het moment dat jij het reservatieverzoek accepteert, wordt het bedrag van de rekening van je gast afgeschreven. Pawshake reserveert het bedrag en betaalt deze binnen een week na de oppasdienst aan je uit. Houd wel rekening met de 19% Pawshake-bijdrage. Het betalingsproces verloopt helemaal online en automatisch zodat jullie je daar niet mee bezig hoeven te houden.

Zijn er nog extra kosten voor bijvoorbeeld de betaling?

Nee, je betaalt geen transactiekosten. Bij Pawshake zijn geen verborgen kosten.